Vanlige spørsmål

Spørsmål og svar

I denne delen finner du svar på mange av de spørsmålene du kanskje har.
Hvis du ikke finner svar på det du lurer på, ikke nøl med å kontakte oss.

Betaling

Hvor mye koster en eierandel i Club Fivecation III?

Del 1-5: Tegneserier

Andel 4-6: €267 000

Del 8-9: €279 000

Andel 10-20: Ikke bestemt


Umiddelbart etter signering får du tilgang til bookingplattformen og kan begynne å bestille ferier.

Hvordan ser betalingsprosessen ut?

Betalingsprosessen i våre foreninger:

Dersom alle eiendommer i en forening er bookbare, skal 10 % av eierandelssummen betales innen femten dager. Sluttbetaling etter oppgjør.

Dersom tre eiendommer kan reserveres, skal det betales 75 % av eierandelsprisen, hvorav 10 % etter femten dager. Sluttbetaling etter oppgjør.

Når den tredje eiendommen blir bestillingsbar, må ytterligere 25 % av aksjeprisen betales innen 30 dager

Når den fjerde og siste eiendommen blir bestillingsbar, må de resterende 25 % av aksjekursen betales innen 30 dager

Kan selskapet mitt kjøpe en aksje?

Ja, det er fullt mulig. Kontakt oss for mer informasjon.

Overnatting

På hvilke steder ligger eiendommene?

Fivecation bygger på høy standard, hvor beliggenhet er noe av det aller viktigste når vi velger ut eiendommer til hvert sameie. Det er boliger i attraktive og nøye utvalgte områder, som har «det lille ekstra». Kombinasjonen av de fire utenlandske boligene, som for Association III er i Provence, Frankrike, i Nerja-området, Spania, i de italienske alpene og i Algarve, Portugal, oppfyller kriterier som storslått utsikt, aktiviteter, sport, sol og bad , spa og luksus, by og shopping, snø og ski, kafeer og vingårder samt romantikk og avslapning.

Hvordan er forbindelsen hjemmefra til disse stedene?

Vi velger alltid reisemål som har direktefly fra hovedflyplass, for Norges del er dette Oslo Lufthavn Gardemoen. Det flys i tillegg sesongmaskiner fra regionflyplasser til for eksempel Alicante og Mallorca. I tillegg tilbyr ofte charterselskapene direktefly hvor det er mulig å kjøpe kun flyreise. Målet er at du skal komme deg fra flyplassen på reisemål til ferieboligen innen 30-90 minutter med leiebil eller taxi.

Hvilken standard kan jeg forvente av boligen?

Eiendommene i Forening I og II går under navnet Large Plus : Attraktive eiendommer med deilig atmosfære, hvor villaene har private og oppvarmede bassenger og romslige utearealer. Her er det også god plass til store familier.

Eiendommene i Fivecation III heter Grande de luxe : Tre villaer med 4-5 soverom og private, oppvarmede bassenger, samt en sportsleilighet i de italienske alpene med plass til åtte personer. I utvalgte villaer er det vinkjeller, kino, bocciabane, bordtennis og/eller gaming room, altså det lille ekstra. Perfekt for deg som vil sette en ekstra spiss på utenlandsoppholdet, med god plass til barn, barnebarn og/eller venner.

Alle boliger er utstyrt og renovert til god standard og Fivecations interiørdesignteam står for innredningen. Finish, design, innredning og oppussing er gjort med omsorg og flid. Opprettholdelse av eiendommenes verdier er av største betydning, og som eier bør du kunne forvente at standarden opprettholdes også over tid.

Hvilke møbler er det i boligen?

Du kommer til ferdige og komplette boliger. Sofaer, senger, bord, lamper, tepper, utemøbler, fluktstoler m.m. velges for å passe hver enkelt bolig. Vi utstyrer og designer boligene ut fra konseptet «eksklusivt med hjemmefølelse». Vi legger mye arbeid i å finne møbler som både er fine og som ikke blir utslitt etter kort tid. Siden hele konseptet er basert på delingsøkonomien, blir disse beslutningene lettere, derfor kan vi investere i en virkelig god sofagruppe eller et bord som også holder over tid.

Er det sengetøy og håndklær i boligen?

Ja, det fungerer omtrent som på et hotell. Du kommer til et fullt rengjort og fullt utstyrt hjem. Det er myke, deilige håndklær for dusjing og håndvask samt badehåndklær til bassenget og stranden. Sengetøyet er valgt for å passe til boligen og er av god kvalitet.

Hvor mange senger er det?

Det varierer mellom ulike eiendommer og ulike foreninger. Les mer om den respektive eiendommen.

Kan jeg lagre klær eller ting i hjemmet?

I den grad det er plass i boligen (for eksempel ekstra bod eller garasje) gjør vi det mulig for hver eier å oppbevare en begrenset mengde ting i private lukkede bokser/garderober. Du vil kanskje ha sommerkjole, badeshorts, sandaler, solbriller, parfyme eller lignende som alltid er tilgjengelig. En tanke med dette er at du skal kunne reise komfortabelt med kun håndbagasje til overnattingsstedet ditt.

Er det andre basisvarer på stedet?

Boligene er utstyrt med nødvendige basisvarer som kaffe, te, tørkepapir, toalettpapir, salt, pepper, oppvaskmiddel, vaskemiddel.

Hvordan fungerer rengjøring?

Etter hvert opphold utføres en obligatorisk rengjøring av et utvalgt rengjøringsfirma. Prisen er rundt 120-175 Euro avhengig av eiendommen. Sengetøy og håndklær tas også hånd om av renholdsfirmaet. Pris per person ca 15 Euro. Utgifter til renhold og klesvask belastes din konto etter oppholdet og betales inn på foreningens driftskonto. Du skal kunne forvente å komme til «hotellstandard» og overlate boligen med samme kvalitet til neste gjest.

Hva med WiFi og TV?

Eiendommene er utstyrt med WiFi og TV.

Hva med boligforsikring?

Boligene er forsikret etter anbefalinger fra lokale forsikringsmeglere.

Hvordan kan jeg få en ide om boligenes beliggenhet og standard?

Vi har laget et omfattende materiale med tekster og bilder av både boligene og omgivelsene. Du skal kunne ta en trygg beslutning basert på grunnlaget.

Er det muligheter for sport/aktiviteter?

Det er en rekke muligheter for sport og aktiviteter i nærområdet, i tillegg til det åpenbare at det er strender og bassenger hvor du kan være aktiv.

Eierskap og delingsøkonomi

Når kan vi flytte inn?

Fivecation velger nøye ut de fire eiendommene. Det gir trygghet for deg som kjøper. Boligene vil være tilgjengelige for innflytting umiddelbart etter at de er renovert og møblert.

I Fivecation I og Fivecation II er alle eiendommer klare og er nå i bruk av sameierne.

I Forening III vil kjøpene og ferdigstillelsen skje etter hverandre. Den første eiendommen (Villecruze) forventes å ha sin første innsjekking i september 2023 og i Alfamar i løpet av oktober 2023. Sportsleiligheten i de italienske alpene forventes å være klar til innflytting innen julen 2023. Den fjerde eiendommen forventes å stå klar til innflytting neste vinter/vår.

Hva blir vi eiere av?

Du blir 5 % eier av fire høystandard eiendommer i utlandet. Eierskapet deles av 20 personer/familier og hver eier vil bli skrevet med 1/20 direkte på skjøtene. Finessen med delingsøkonomien er at den totale innsatsen er på rundt fem millioner Euro, noe som betyr mye overnatting for en begrenset egeninnsats.

Hva er månedskostnaden?

Avgiften for Fivecation III er totalt 295 Euro/mnd for inntil 42 dagers bruk per år, og 490 Euro/mnd for inntil 70 dagers bruk. Du velger selv før hvert år hvilket nivå du ønsker.

Gebyret er delt inn i to deler, 6-ukersalternativet er beskrevet nedenfor:

Den største delen av avgiften, 210 Euro (av de 295) betales til eierforeningen du er medlem av, det vil si til Club Fivecation. Dette dekker boligforsikring, eiendomsskatt, lokale avgifter, søppelhenting, avsetning for løpende vedlikehold, bassengvedlikehold, hagearbeid, samt en felles andel av strøm- og vannavgifter for de fire eiendommene. Den resterende delen, 85 Euro, går til Serviceselskapet og dekker i hovedsak gebyrer for administrasjon, lønn og drift av bookingplattformen.

Hva dekker månedskostnaden?

Den totale månedlige avgiften dekker løpende kostnader, som avsetninger til vedlikehold, bassengstell, hagearbeid, WiFi, forsikring, eiendomsskatt, lokale avgifter, søppelhenting, felleskostnader til vann, varme, strøm, samt forvaltning og administrasjon. Før hvert opphold sørger servicepersonalet sørger for at boligen er klar til ferien din. I tillegg til månedskostnad tilkommer utgift for obligatorisk profesjonelt renhold etter oppholdet, samt ditt private forbruk av strøm/varme.

Kan månedskostnaden være lavere?

Det er en mulighet, men å spare på fellesutgiftene kan bli dyrt i lengden. God økonomi i sameiet kan selvsagt føre til reduksjoner. Ambisjonen bør være å holde seg på et uendret nivå med, dog med forbehold om en KPI-justert økning. Vi har nå erfaring fra to sameier i full drift. Fivecation I har så langt vist et overskudd på vel 25 % mot budsjettert 15 %. Overskuddet går direkte til avsetninger til framtidig oppussing.

Hvordan blir vi eiere?

Det er viktig å være grundig i prosessen med hvem som får bli medeier. Dette for at alle eiere skal kunne føle seg trygge. Alle nye eiere blir kredittsjekket.

Prosessen ser, i korte drag, slik ut:

 1. Gjennomgang av avtalene.
 2. Signering av avtalene, enten under et fysisk møte eller digitalt.
 3. Du kan begynne å bestille overnatting
 4. Etter 15 dager må det betales depositum; €13 350
 5. Etter 45 dager må avdrag jeg betales; €120 150
 6. Ved kjøp av eiendom tre skal avdrag II betales; €66 750
 7. Ved kjøp av eiendom fire skal avdrag III betales; €66 750
Hvilken eierform er det?

Direkte eierskap gjennom et sameie. Hver sameier står direkte på skjøtene til den respektive eiendom. Dette gir trygghet for alle.

Trenger du kontakt med andre eiere?

Nei, med mindre du selv ønsker det. Følelsen vil være at du eier boligen din selv. En gang i året blir eierne innkalt til møte av foreningens styre. Da bør alle sameiere delta.

Er det noen lån på de 4 eiendommene?

Nei. 0% lån. Dette betyr solid sikkerhet for alle eiere.
Dersom du trenger banklån for å kjøpe deg inn i sameiet kan du for eksempel låne med sikkerhet i din egen bolig.

Kjøper du eiendom for hele beløpet du investerer?

Summen går til kjøp av eiendom inkludert avgifter, oppussing, omkostninger, innredning og komplett møblering, samt avsetning til eiernes eget vedlikeholdsfond/kontanter for maksimal sikkerhet.

Hvordan fungerer løpende vedlikehold av boligene?

Avsetninger til løpende vedlikehold inngår i budsjettet og dermed i månedskostnaden. Eiendommene er i god stand ved overtakelse, men det er viktig å også tenke fremover. Som sikkerhet blir det derfor satt av 25.000 euro som reserve til eierforeningen fra starten. Foreningenes vedlikeholdsfond fylles fortløpende på med sameiernes månedskostnad. Ved behov for vedlikehold skjer det primært ved uttak fra vedlikeholdsfondet.

Hvordan selger jeg andelen min?

Kjøpet ditt vil forhåpentligvis være en god og langsiktig investering. Skal du selge av ulike årsaker er ikke dette noe problem. Sameierne har selv rett til å selge sin eierandel i de fire eiendommene. Sameiere kan også selge sin andel direkte via Serviceselskapet eller via eksterne meglere, det vil si eiendomsmeglere spesialisert på kjøpere i utlandet. Når du bruker Servicebolaget belastes normalt et administrasjonsgebyr/meglerhonorar på ca 5 % av salgsprisen. Administrasjonsgebyret skal dekke Serviceselskapets administrasjons- og markedsføringskostnader. Vi har så langt hatt ett gjennomført videresalg og så tok det 3-4 uker før kjøper og selger fant hverandre.

Er det en god investering?

På lang sikt har eiendom historisk sett alltid vist seg å være en god investering. Ved også å spre investeringen over ulike geografiske områder kan man teoretisk også redusere risikoen. Men fremfor alt kan du samtidig nyte en investering i eiendom på fantastiske steder. Et generelt utgangspunkt er at du etter fem års eierskap kan få en kursgevinst som overstiger alle de månedlige kostnadene du hadde i eierperioden.

Hva skiller Fivecation fra timeshare?

Forskjellen er stor. I typiske timeshares tildeles og kjøpes spesifikke uker, vanligvis bare på ett bestemt sted og normalt 1, 2 eller 3 uker. Det er en svært stor andel uke-eiere i timeshare, og selskapene som står bak har stor innflytelse og driver for å gå med store overskudd. Du eier egentlig ikke eiendommen din i timeshare og din frihet og ditt “eierskap” er svært begrenset i timeshare, mens både investeringen og avgiftene er høye.

Fivecations eierskapsmodell er ikke «time share». I Fivecations eierskap er det kun sameierne som kjøper og eier 100 % av de fire eiendommene. Kostnadene deles likt, åpenheten er 100 % og det er ingen mellommenn. Her står du som eier direkte på skjøtet og bestemmer det meste selv. Ingen andre bestemmer hvilke dager og uker du skal bestille. Frihet. Fleksibilitet. Sikkerhet.

Bestillingssystem

Hvordan fungerer bookingsystemet?

Fivecations bookingplattform er en garantist for et enkelt, rettferdig og transparent eierliv.

Vi har utviklet et bookingsystem som består av en automatisert digital plattform. Du bestiller i systemet for ønsket eiendom og du får bekreftelse umiddelbart. Du har også 24 timer på deg til å bestille for eksempel fly eller spørre familie og venner om bestillingen og datoene passer.

Det gis plass til mange og fleksible ferier gjennom bookingsystemet:

 • Du kan bruke de fire eiendommene i inntil 10 uker per kalenderår.
 • Du velger selv hvilken eiendom du vil besøke og når du vil gjøre det, med mulighet for å bestille inntil 23 måneder framover i tid.
 • Du velger fleksibelt lengden på turene dine, for eksempel 3,4,7,10,11,14 dager eller lenger. Her er du ikke bundet til å være borte i en uke dersom du ikke ønsker det.
 • Som eier velger du før hvert år omfanget av din ferie i utlandet, 42 eller 70 vanlige netter, tilsvarende 6 eller 10 uker. Noen år reiser du mer, andre år reiser du mindre. Du velger.
 • Det er 2 ankomst-/avreisedager per uke, noe som betyr gode muligheter for å finne gode flypriser/flyavganger fra alle større nordiske og europeiske flyplasser.

Det skal være enkelt å bestille feriedagene du ønsker, som er nøye gjennomtenkt og har følgende bakgrunn:

 • Reisemålene kan besøkes hele året, noe som gir en god fordeling over året.
 • Det er ca. 35 % luft i kalenderen når tildelte dager er booket, dvs. eiendommene er ubrukte. Partnere som har gått tom for dager kan bestille disse periodene dersom det er mindre enn 7 dager til ankomst.
 • Strukturen er forskjellig med hver eier, noen ønsker høst- og vinterreiser, andre ønsker sommer, noen ønsker korte turer og andre ønsker en blanding av alt.
 • Høysesongdager, for eksempel høysommer og påske, «koster» mer å bestille. Høysesongdager “koster” 2 dager per bestilt dag, mens normalsesong “koster” 1 dag per bestilt dag.

Alt i alt betyr dette at du med stor sannsynlighet kan bestille et opphold på ønsket resemål på datoene du ønsker.

Bytte:

Du blir medeier i 4 eiendommer, men har tilgang til 8 eiendommer.

Når du er medeier i Club Fivecation III kan du bytte (Swappe) dager med vennene i Club Fivecation I & II (og selvfølgelig omvendt).

Kanskje den andre foreningen har en feriebolig eller et reisemål du kunne tenke deg å prøve?

Det hele håndteres helt automatisk. På kontoen din legger du inn forespørsler til Swappe-dager med den andre foreningen. Umiddelbart eller så snart din forespørsel om endring av dager er bekreftet av vennene i den andre foreningen, reduseres din egen saldo og du får i stedet en kreditt for booking hos den andre foreningens eiendommer. Du velger så tidspunkt og hvilken eiendom du vil prøve.

Noen av Fivecations stikkord er variasjon og fleksibilitet!

Jeg er interessert

  Oppdag Club Fivecation III-eiendommene

  Nerja
  Spania
  Provence
  Frankrike
  Algarve
  Portugal
  italienske alper
  Italia

  Interessemelding